שימוש בצילום דיגיטאלי
המאה האחרונה הביאה אתה תנופה טכנולוגית, שינויים, המצאות וחידושים רבים אשר מהווים השפעה אדירה על התרבות והחברה שבה אנו חיים. צילום דיגיטאלי החל לתפוס תאוצה והתפתחות עוד בשנות ה - 80 המאוחרות ותחילת שנות ה- 90, החידוש שהביא עמו שינוי זה הינו היכולת לשמור תמונות ולפתחם בעזרת אמצעים דיגיטליים, וללא שימוש בחומרים כימיים.
במציאות היומית של שנות ה- 2000 מצלמות דיגיטאליות נמצאות בשימוש הפרטי, וניתן לומר שלפחות בעולם המערבי גם זמינות לכל כיס. פלאפונים בעלי מצלמות דיגיטליות הביאו לשינוי חברתי, וייצרו מציאות שבה כל רגע מונצח. יחד עם שינוי זה והתפתחות האינטרנט והרשתות החברתיות, תיעוד ושיתוף של רגעים הפכו לחלק אינטגרלי ובלתי נפרד מהמציאות, לטוב ולרע.
צילום דיגיטלי
הצילום הדיגיטאלי הביא עמו אפשרויות רבות שלא היו בעבר, ביניהן צילום מתחת למים, צילום והעברה און ליין של רגעים חיים, וצילומים תיעודיים מיוחדים. בעקבות התפתחות הצילום נוצרו הפקות מקור רבות וז'אנר שלם של תכניות ריאליטי אשר הצליחו לענות על הצורך החזק של האדם לראות את חייו של האחר.
הפקות מקור רבות בתחום זה אף נוצרו בארץ וניסו (והצליחו) לפלח את דרכן אל השוק. בנוסף ליכולות שמירת המידע, צילום דיגיטלי שיפר את איכות הצילום וייצר מצב של מצלמה אשר "משפרת" את התמונות בעצמה ובעצם איכות הצילום כבר תלויה הרבה בה. מצלמה דיגיטלית מפקסת את התמונה, מאזנת את הצבעים, וישנם אפילו דגמים של מצלמות אשר מצלמות בכל לחיצה 5 תמונות ומהן בוחרות את הטובה ביותר.
צילום פרטי
עם התפתחותן של מצלמות דיגיטליות, נולדו צלמים חובבים רבים. צילום כנסים, אירועים או סתם רגעים מהחיים הפכו לעניין שגרתי אשר מייצר בקלות יחסית צילום איכותי. צילום כנסים והעלאתם לרשת האינטרנט, וידאו קליפים, ואפילו צילום של רגעים ציבוריים הפכו להרגל, אשר מעודד על ידי החברה. מצלמות דיגיטליות פרטיות מייצרות כיום צילומים באיכות גבוהה אשר ניתנים להעברה ברשת ולצפייה איכותית.
צילום משקף מציאות, מנציח רגעים, ומקרב בין רחוקים, צילום של אירוע חסר צדק יכול להרתיע ולמנוע אירועים דומים, וכמובן אי אפשר בלי המשפט הידוע שכנראה התחיל את הכל "תמונה שווה אלף מילים".