עם התגברות המודעות הציבורית לסכנה העומדת בפניי מדינת ישראל – כי צפויה רעידת אדמה חזקה בשנים הקרובות, עולה וגוברת ההתעניינות בחיזוק מבנים ישנים. מדינת ישראל, במטרה להקל על חיזוק מבנים ישנים אשר אינם עומדים בתקנים הנדרשים בפניי רעידות אדמה, הוציאה את תוכנית תמ"א 38. להלן נפרט את השלבים השונים בתוכנית.
השלב הראשון לקראת בנייה על פי תוכנית תמ"א 38, הינה הזמנת מהנדס בנייה מוסמך לצורך קבלת חוות דעתו, ועריכת בדיקה הנדסית כוללת של הבניין. שלב זה הינו קריטי, שכן המהנדס יוכל להעריך האם הבניין זכאי לתוכנית תמ"א 38 או לאו.
השלב הבא, לאחר שהמהנדס אישר כי הבניין זכאי לביצוע תוכנית תמ"א 38, הינו שלב של קבלת חוות דעת מגורמים מקצועיים. הגורם הראשון הינה כמובן המהנדס, אשר יחווה את דעתו בדבר נזקים הקיימים בבניין, והערכותו בדבר העבודות הרצויות לחיזוק המבנה.
הגורם הבא ממנו נרצה חוות דעת הינו קבלן מבצע אשר יוכל לתת הצעה לחיזוק המבנה, וביצוע תוספות נדרשות נוספות בבניין כגון הוספת ממ"ד, מרפסת, מעלית ועוד. רצוי מאוד להזמין שמאי אשר יוכל להעריך את שווי הדירות כיום, ושווי הדירות לאחר ביצוע תוכנית תמ"א 38.
שמאי מקרקעין – מה תפקידו? שמאי מקרקעין תפקידו לבצע הערכת מחיר עבור נכסי נדלן. הוא יכול לבצע הערכת מחיר לדירות, נכסים, בניינים, בתים ועוד. חוות דעתו לעיתים נדרשת בבתי משפט, לצורך קביעת ערכו של נכס מסוים. שמאי מקרקעין יכול להעריך את ירידת ערך הנכס עקב ליקוי בבנייה, ולהבדיל, שמאי מוזמן לעיתים קרובות להערכת ערך הנכס לפני ולאחר ביצוע תוכנית תמ"א 38.
השמאי הינו בעל מקצוע בלתי תלוי, אשר נשכר על ידי בעלי הנכס לצורך התייעצות וקבלת מידע מקצועי גרידא, ללא שיקולים נוספים. לפיכך חשוב מאוד לשכור את שירותיו של שמאי מקרקעין מקצועי עוד בטרם סגירת חוזה עם קבלן מבצע לתוכנית תמ"א 38. זאת על מנת שנוודא מה ערך הבנייה, החיזוקים והתוספות שהקבלן מציע לנו לעשות, לעומת ערך הדירה כיום.
לסיכום, במאמר זה התחלנו לבדוק מהם השלבים הראשונים הנחוצים לבעלי דירות לערוך בטרם תחילת בנייה על פי תוכנית תמ"א 38.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה